Glansmispel

Glansmispel

De Photinia Fraseri Reb Robin, oftewel de glansmispel is een wintergroene plant, met felrode bladeren in het voorjaar. Deze plant kan zorgen voor een mooie natuurlijk afscheiding in uw tuin, voor meer privacy of voor een verbeterde wind circulatie. Ook komt deze plant erg goed van pas om onaantrekkelijke ruimtes in uw tuin te voorzien van een mooi struikje, zoals onder uw schuur of garage.

Het onderhoud van een Glansmispel

Het onderhouden van de plant is niet heel intensief. U hoeft de haag slechts water te geven wanneer deze erg droog is bij een langdurige droge periode. Ook het snoeien van de haag hoeft niet met regelmaat. Wanneer u dit eens per jaar doet is dat meer dan voldoende. Als u graag een wat wildere plant wilt kunt u dit gerust een jaar overslaan.

U kunt deze plant ook prima plaatsen in uw tuin. De plant kan zeer goed tegen temperatuurschommelingen en tegen veel schaduw.

Eigenschappen van deze haagplant

De glansmispel is een dichte en volle plant. Deze kan dus prima werken voor de privacy of als een schutting. Wanneer in de winter een aantal bladeren vallen vermindert deze privacy natuurlijk wel.

De plant groeit snel, maar heeft een maximale hoogte van 3 meter. Wanneer u de plant zijn gang laat gaan kan deze wel 2 meter breed worden. Daarom is het bij het poten van de plant belangrijk dat er voldoende ruimte zit tussen de planten.

Om deze plant aan te schaffen kunt u deze online bestellen bij Haagplanten Heijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *